top of page

Ei kenenkään puolella vaan kaikki kaikkia vastaan
Hallitus lupasi pelastaa Suomen. Mielestäni nykytila sekä tulevaisuuden näkymät, eivät anna aihetta uskoon paremmasta huomisesta tai siitä, että olisimme turvassa. Hallituksen toiminta ei paranna yhteiskuntarauhaa – päinvastoin. En usko, että äänestäjät tilasivat tällaista Suomea äänestyskopeilla.

 

Nyt ollaan nupit vastakkain kaikkien kanssa. Ei kenenkään puolella vaan kaikki kaikkia vastaan. Neuvottelut ja sopiminen nähdään periksi antamisena, ei yhteisen Suomen rakentamisena.

 

Leikkauksia ja uudistuksia on perusteltu hyvinvointivaltion säilyttämisellä, mutta nyt näyttää siltä, että hallituksen toimet nimenomaan tuhoavat hyvinvointivaltion. Hallituksen toimet tällä hetkellä ovat uhka yhteiskunnan perustoiminnoille. Lasku lakoista tulee syömään mahdollisesti kaikki hallituksen kaavailemat säästöt. Jäljelle jää kahtia jakautunut Suomi ja tulehtuneet välit.

 

Valtiovarainministeri Purra heiluttelee somekuvissa leikkaussaksia hymyssä suin. Tämäkö on hallituksen viesti niille ihmisille, joita leikkaukset kurittavat? Onko niin, että Suomen valtiovarainministeri nauttii kansalaisten tuskasta?

 

Hallituspuolueet ovat käpertyneitä EK:n kainaloon ja ovat järkkymättömiä kannoissaan. Vasemmistopuolueet taas ovat tiukasti ay -liikkeen kainalossa. Onko niin, että kyse on egoista?

 

Näkemykseni mukaan tilannetta ei saada hallintaan, ellei molemmat osapuolet, niin pääministeri kuin ay-liike, ala aidosti neuvottelemaan. Pitää löytyä halua ratkaista tilanne. Ei, ei, ei -asenne ei tuota tulosta. Vaikka neuvottelut kariutuisivat, on Suomen edun mukaisesti tässä tilanteessa yritettävä kaikkensa. Voidaanko jostain asiasta tulla piirun verran vastaan – molemmin puolin?

 

Kannatan monia hallituksen uudistuksia työmarkkinoiden osalta. Mielestäni lakot ovat ylimitoitettuja. Kyllä työmarkkinoitakin pitää uudistaa ja yrittäjyyden edellytyksiä vahvistaa. Ilman yrittäjiä ja yrityksiä ei ole työpaikkoja ja ilman työntekijöitä ei ole yrityksiä. Jotta tulevaisuudessa Suomessa olisi sekä elinvoimaisia yrityksiä, että tyytyväisiä työntekijöitä, pitää lakkoilun loppua ja saada sopu aikaiseksi. Sopu ei synny ilman aitoa halua neuvotella.

 

On aika ajatella Suomen ja suomalaisten etua. Sopikaa.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page