top of page

Jokaiselle nuorelle yksinyrittäjälle työntekijä!

Tämä maa nojaa rohkeuteen ja yritteliäisyyteen. Yrittäjät ovat talouskasvun kivijalka. Yrittäjyys ei saa olla nuorelle ylitsepääsemätön haaste. Keskustanuoret voisivat olla kannustamassa nuoria valitsemaan useammin yrittämisen ja omien haaveidensa toteuttamisen, sitähän yrittäminen parhaimmillaan on.


Kuitenkin yrittäjyyden haasteet voivat tuntua nuorista pelottavalta ja byrokratia liian kankealta. Nuoria yrittäjiä pitäisikin tukea enemmän. Mielestäni alle 30 -vuotiaille yksinyrittäjille pitäisi tarjota mahdollisuus palkata työntekijä yritykseen valtion takaamana muutamaksi päiväksi viikossa esimerkiksi kuukauden ajaksi.


Työntekijän palkkaaminen on aina riski, varsinkin yksinyrittäjälle. Kynnys palkkaamiseen kasvaa ja yrittäjä usein ajaa itsensä tilanteeseen, jossa tekee töitä liikaa ja työ alkaa puuduttaa. Niinä hetkinä yrittäjyys tuntuu maailman raskaimmalta asialta, eikä työ ole enää mielekästä, kun on liian väsynyt. Olen itsekin kokenut tämän.


Valtion takaama kuukausi toisi etuja yrittäjälle, työntekijälle sekä valtiolle. Yrittäjä saisi pitää hengähdystauon ja joku työtön tai lisätyötä etsivä saisi jalkaa työllisyyden oven väliin. Yrittäjän kynnys palkata työntekijä madaltuu ja valtio saa nuorten yritysten kasvusta positiivista talouskasvua, jota maamme tarvitsee.


Keskustanuoret linjaa että haluamme vahvasti lisätä yrittämisen edellytyksiä Suomessa ja sitoutua ajamaan yrittäjyysmyönteistä politiikkaa. Teemmekö sitä tarpeeksi? Mielestäni on aika kääriä hihat ja lähteä rohkeasti ajamaan politiikkaa nuorten yrittäjien puolesta!


Henna Takatalo

Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas


Henna Takatalo

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page