top of page

Keskuskoulupäätökselle tarpeeton lykkäys


Tänään kunnanvaltuustossa päätimme keskuskoulun tulevaisuudesta.

Valitettavasti hävisimme äänestyksessä muutosesityksemme kanssa, jossa vaadimme, että tästä kokouksesta lähdetään yhden esityksen kanssa. Ja se esitys olisi uusi koulu.

Tällä päätöksellä meillä ei valitettavasti ole edelleenkään selvyyttä koulun kohtalosta, vaikka niin lupasimme tässä kokouksessa tehdä. Myös väistötiloihin varattu raha kunnanjohtajan esityksessä katosi hallituskäsittelyssä, eli sitä ei nyt valitettavasti meillä siis ole. Olen päätökseen pettynyt.


Keskustan valtuustoryhmästä enemmistö oli muutosesityksen kannalla, jossa vaadittiin nyt päätöstä uudesta koulusta, joka olisi ensisijaisesti puukoulu.


Alla puheeni valtuustossa:


Hyvät valtuutetut,

Olen ilolla muutosesityksen takana.

Liedon Keskustan valtuustoryhmästä enemmistö on uuden keskuskoulun kannalla. Haluamme myös selvittää perinpohjin puurakentamisen mahdollisuudet.


Tämän allekirjoittaa lisäkseni:

Jari Vähätalo Jari Vuorinen Arto Tikka Minna Hallanheimo Ja Juha Marjomaa


Kunnanhallituksen esityksestä puuttuu varaus väistötiloihin. Jos hyväksymme kunnanhallituksen esityksen, se käytännössä tarkoittaa, ettemme pääse väistötiloja tämän päätöksen puolesta hankkimaan. Väistötilat on saatava mahdollisimman pian.

Siitä emme pääse mihinkään, että korjauksen kustannuksilla on aina suurempi riski mennä yli budjetin kuin uuden rakentamisella. Korjattunakin koulu on jo auttamattoman vanha.

Kunnanhallituksen käsittelyssä todettiin, että myös vaihtoehto 2 otetaan käsittelyyn koska asian käsittelyn aikana kävi ilmi, ettei hallituksella ole riittävää käsitystä vaihtoehtojen kustannuksista.


Ihmettelen miten voi edelleen olla niin ettei kunnanhallituksella ole tarpeeksi tietoa? Sivistyspuoli on jo syksyllä 2019 tilannut omia laskelmiaan ja tekniikka omansa, jolloin keväällä käsittely toden teolla alkoi. Esityslistassamme on liitteitä ja selvityksiä yhteensä 26 kappaletta ja 543 sivua vain koskien tätä pykälää.


Minä valtuutettuna olen näiden pohjalta pystynyt muodostamaan mielipiteeni. Ja mielestäni ainoa oikeudenmukainen ratkaisu on tehdä tässä valtuustossa vihdoin päätös. Olemme sen kuntalaisille luvanneet nyt joulukuun valtuustossa tehdä ja sellaiseen periaatepäätökseen meidän on nyt pystyttävä.


Siksi kannatan muutosesitystä

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page