top of page

Maailman asiat ovat myös meidän asioitamme

Päivitetty: 27. marrask. 2019

Puhutaan että me nuoret emme ole nähneet sotia tai eläneet maailmassa, jossa soditaan oikeasti. Mielestäni maailman tilaa tällä hetkellä ei voi kutsua rauhalliseksi.


Vaikka toisen maailmansodan loppumisesta on jo aikaa ja talvisodastakin tulee kohta jo 80 vuotta, emme silti voi tuudittautua siihen etteikö kolmatta tulisi. On jatkuvasti edistettävä rauhan asiaa.


Tänään Yhdistyneiden kansakuntien päivänä on hyvä miettiä tilannettamme maailmassa. Turkki on hyökännyt Syyrian koillisosiin Yhdysvaltojen joukkojen vetäytyessä. Tämä kertoo siitä, miten helposti toisen maan heikkous on käytetty hyväksi. Aseellista sotaa käydään joka päivä.


Maailmaa ravistelee nälänhätä, köyhyys ja ilmastonmuutoksen aiheuttamat ongelmat. Kuivuus tuo Afrikasta ilmastopakolaisia. Rauha ja onnellisuus ei ole meille kaikille itsestäänselvää.


On hyvä nostaa korkeammalle prioriteeteissämme rauhan edistämistä. Sitä pitää miettiä jatkuvasti päätöksiä tehdessä. Olemme osa globaalia maailmaa ja tapahtuvat heijastuvat myös meille Suomeen. On tehtävä enemmän kansainvälistä yhteistyötä ja miettiä turvallisia ja kestäviä ratkaisuja. Maailman rauhaa on vaadittava kovalla kädellä. Varsinkin kun Suomi toimii EU:n puheenjohtajamaana.


Henna Takatalo

Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas


Henna Takatalo

2 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page