top of page

Näissä vaaleissa on kyse sinun lähipalveluistasi.

Päivitetty: 7. helmik. 2023


Olen ehdolla historian ensimmäisissä aluevaaleissa.


Miksi?


Koska aluevaltuustossa päätetään tärkeistä asioista, joihin haluan olla vaikuttamassa.


Aluevaltuustossa pitää olla lähipalveluiden puolustajia. Lähipalveluiden turvaaminen ja kehittäminen on minulle tärkeää.


Lääkärin vastaanotolle pitää päästä nopeasti eikä potilaita voi pompotella luukulta toiselle. Oman terveytensä kanssa kamppailevalla ihmisellä ei voi olettaa olevan voimavaroja taistella hoitoon pääsyn puolesta. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen potilaasta pitää ottaa koppi.


Palveluiden pitää olla lähellä. On realistista, että vaativaa hoitoa tarvittavat palvelut ovat keskitetysti, mutta terveydenhoito kuuluu joka kuntaan.


Varsinais-Suomen kohdalla pitää huolehtia myös saaristostamme. Turun saaristo koostuu 20 000 saaresta. Hätätapauksissa avun pitää saavuttaa ihmiset sielläkin kohtuullisen ajan kuluessa. Siksi vasteaikojen pitää olla kohtuulliset koko maakunnassa.


Uskon, että yksi tärkeimmistä asioista koronan jälkihoidossa on mielenterveyspalveluihin panostaminen. On yhtä tärkeää parantaa murtunut jalka kuin murtunut mieli.


Mielenterveyspalvelut ovat ruuhkaantuneet ja se on äärimmäisen huolestuttavaa. Mikäli nyt emme niihin panosta, seuraukset tulevat olemaan tulevaisuudessa hirveät.


Kolmatta sektoria ei saa unohtaa uudistuksessa. Esimerkiksi VPK:n ja meripelastusyhdistyksen toiminta on meille elintärkeää ja heidän arvostustaan pitää lisätä.


Varsinais-Suomessa on yli 20 000 sote-alan työntekijää. Heidän jaksamisestaan on pidettävä huolta. Panostaminen työntekijöiden hyvinvointiin on asiakasturvallisuuden tae.


Mielestäni näitä asioita pitää puolustaa. Ja olen sitoutunut niitä puolustamaan.


Äänestää voit joko ennakkoon 12–18. tammikuuta tai virallisena äänestyspäivänä 23. tammikuuta.

81 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page