top of page

Miksi lähdin ehdolle?

PNGHENNA1.png

Lähdin ehdolle, sillä haluan olla ihmisille inhimillinen, tuore ja aito vaihtoehto, joka tekee enemmän kuin sanoo. Juureni ovat vahvasti Varsinais-Suomessa, sillä olen syntynyt ja asunut täällä koko elämäni. Kuntapolitiikassa olen pystynyt vaikuttamaan oman kuntani ja kuntalaisten asioihin, mutta huomaan etten voi olla puuttumatta myös valtakunnalliseen päätöksentekoon. Siksi haluan tosissani päästä tekemään arvojeni pohjalta politiikkaa kaikille suomalaisille.

 

Mahdollistava maaseutu

 

Suomessa pitää olla mahdollistava maaseutu. Kaupungit tarvitsevat maaseutua ja maaseutu kaupunkeja. Suomalainen puhdas ruoka on meille kunnia-asia ja sen turvaamiseksi on tehtävä töitä. Julkiset ruokahankinnat eivät saa perustua vain hintaan, laadun pitää ratkaista. Kun kyse on lastemme ja vanhustemme hyvinvoinnista, hinta ei saa ratkaista. Nykypäivän kiireisen arjen keskellä lapsille on tarjottava koulussa välipala lounaan lisäksi, jotta oppiminen olisi mahdollisimman mielekästä.

 

Alkuperämerkinnät on oltava helpommin luettavissa. Ostosten tekeminen kaupassa pitää olla mahdollisimman helppoa. Alkuperämerkinnät tulee olla esillä mahdollisimman vaivattomasti, myös ravintoloissa. Suomalainen ruoka on maailman puhtainta. Suomalaiset viljelijät haluavat jatkuvasti panostaa laatuun ja eettisyyteen. Ostamalla suomalaista ruokaa tuet myös samalla suomalaista työtä. Ruoka-ala työllistää Suomessa 340 000 ihmistä eli 13% kaikista työllisistä. Alkutuotanto Suomessa on siis merkittävä meidän kaikkien kannalta.

 

Maatalous on ympäristön asialla. Maa- ja metsätalous kehittää koko ajan toimintaansa ympäristöystävällisempään suuntaan. Biokaasu, hiilinielut ja erilaiset tutkimukset ja hankkeet kasvattavat tietoisuutta ja vähentävät päästöjä. Valtion on jatkossakin tuettava ilmastoystävällisiä investointeja ja hankkeita päästöjen tutkimiseksi. 

 

Luonnikas yrittäminen

 

Yrittämisen pitää olla luonnikasta. Pienet ja keskisuuret yrittäjät ovat nykypäivää. Yrittämisestä pitää tehdä mahdollisimman mutkatonta ja yksinkertaista. Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on kynnyskysymys yrityksen kasvamiselle ja yrittäjän jaksamiselle. Yrityskasvatusta pitää lisätä kaikille kouluasteille. Kouluissa pitää rohkaista nuoria kokeilemaan yrittämistä yhtenä vaihtoehtona. 

 

Ammatillinen koulutus arvostukseen

 

Ammatillinen koulutus arvostukseen. Ammatillisen koulutuksen maine on kirkastettava ja vastakkainasettelu lukion kanssa lopetettava. Yhteiskunnallinen ilmapiiri antaa ymmärtää, ettei ammatillinen koulutus olisi yhtä arvokas kuin lukiokoulutus. Tarvitsemme Suomessa työntekijöitä ja ammatillinen koulutus mahdollistaa koko Suomessa talouskasvun nousun. Koulutus on meille menestystekijä. 

 

Ammatillisen koulutuksen reformin myötä ammattikouluopinnot henkilökohtaistuivat. Opinto-ohjaus ja uraneuvonta ovat avainasemassa oppilaille, jotta he saavat koulusta irti kaiken mahdollisen työelämään. Ammattikoulussa on lisättävä ohjausta niin jatko-opintoihin, yrittäjyyteen kuin työpaikkoihinkin liittyen. Yrittäjien tarpeen huomioiminen koulutuspaikkoja avatessa on tärkeää positiivisen rakennemuutoksen vahvistamiseksi.

Keskusta logo kev nega suoja-alueella.pn
bottom of page