top of page

Arvokas vanhuus jokaiselle!


Viime päivien järkyttävät uutiset vanhustenhoidon laiminlyönneistä ovat saaneet minut erityisen mietteliääksi suomalaisen hoiva-alan tilasta. Millaiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi voimme kutsua maatamme, jossa ei huolehdita asianmukaisesti ja kunnioittavasti vanhemmista läheisistämme?


Katson osittain surullisena aiheen ympärillä käytävää keskustelua, jossa erityisesti opposition edustajat haluavat käyttää tilanteen hyödykseen taistelussaan suurta sote-uudistusmörköä vastaan. Tilanteesta erityisen hämmentävän tekee se, että hallituksen valmisteleman uudistuksen tärkein tavoite on ennalta ehkäistä tällaisia laiminlyöntejä ja mahdollistaa paremmin inhimilliset ja toimivat sote-palvelut.


Sen lisäksi, että näissä vaaleissa tulee kyetä käymään avointa ja hyvähenkistä keskustelua sote-alan tulevaisuudesta, tulee meidän käydä syvällinen koko kansan läpäisevä keskustelu siitä, mikä ajoi meidät tilanteeseen, jossa vanhempien ihmisten arvokas kohtelu ja hoitaminen eivät ole enää itsestään selvyys vaan asia, joka varmistetaan ankaralla säätelyllä ja uhkasakoilla.


On päivän selvää, että konkreettisia ja nopeita toimia lainsäätäjän toimesta vaaditaan, jotta ihmisarvon mukainen hoito voidaan varmistaa. Sen lisäksi kuitenkin huomiomme tulee keskittyä myös yhteiskuntaamme kannatteleviin arvoihin ja pohtia sitä, mikä on mennyt vikaan. Kukaan meistä ei voi pakoilla omaa vastuutaan. Syyttelyn ja oman hännän nostelu saisi nyt luvan loppua. Viedään sote maaliin.


Henna Takatalo

34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page