top of page

KESKUSTANUORET 2020-LUVULLA - ITSEVARMA JA VAIKUTTAVA

Kun olin ensimmäistä kertaa Keskustanuorten kokouksessa Turussa, en osannut aavistaa päätyväni tähän. Minulla ei ollut selkeää tavoitetta tai oikeastaan edes syytä miksi menin kokoukseen silloin. Tuntui syvällä sisimmässäni, että minun on mentävä. Sille tielle olen jäänyt, enkä todellakaan ole katunut hetkeäkään.

Kaikkien ei tarvitse olla poliittisia vaikuttajia. Kaikkien ei tarvitse yrittää päästä kansanedustajiksi. Mielestäni poliittinen vaikuttaminen on hyvin monitasoista. Itseasiassa kaikkein tärkeintä on se, että tekee sitä, mikä on mielekkäintä ja nauttii siitä. On tärkeää, että järjestössämme jokaista nuorta rohkaistaan ja tuetaan juuri sille tielle minkä hän itse valitsee. Puheenjohtajan tehtävä on kannustaa ja luoda uskoa, että tavoitteet toteutuvat.

Politiikka ei aina ole ruusuilla tanssimista, tuskin koskaan. Jos haluaa vaikuttaa asioihin, niiden vuoksi on taisteltava. Taistelutantereella kukaan ei voita yksin, ellei ole taikavoimia tai lohikäärmeitä, vaan aina tarvitaan ihmisiä, joihin tukeutua. Mielestäni politiikassa juuri tärkeintä on vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa. Yhteistyöllä on aivan älyttömän suuri vaikutus.

Lähdin kuntapolitiikkaan mukaan viime kuntavaaleissa. Siellä olen tehnyt elämäni raskaimpia päätöksiä, mutta myös oppinut eniten politiikan tekemisestä. On aika vastuullista tehdä päätöksiä muiden puolesta. Päätösten on aina oltava sellaisia, joiden uskoo olevan kaikille mahdollisimman paras. Koskaan ei ole sellaista päätöstä, joka ei suututtaisi ketään. Politiikka on myös sen hyväksymistä, että kaikki ei pidä ideoitasi hyvänä. Säästetäänkö kirjastoautosta vai ajetaanko uimahalli alas?

En olisi selvinnyt kuntapolitiikasta ilman Keskustanuoria. Olen saanut älyttömästi arvokasta tukea, josta olen ikuisesti kiitollinen kaikille teille! Nyt on aikani antaa takaisin ja olen täysillä valmis auttamaan teitä.

Viime keväänä lähdin ehdolle ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin. Kampanja-aika oli arvokasta oppia ja antoi paljon voimaa, mutta myös mietittävää tulevaisuuteen. Kiersimme tuttuja toreja, joissa jopa torimyyjät olivat loppukampanjasta tuttuja. Maakunnan toreilla meillä oli niin hauskaa laulellessa ja tanssiessa muiden ehdokkaiden sekä välillä jopa toriväen kanssa aika kului kuin siivillä.

Kampanjakierroksen edetessä olimme porukalla useita kertoja myös maakuntamme keskuksessa, Turussa. Olimme järkyttyneitä joka kerta. Yritimme jakaa vaaliesitteitä, mutta jokainen, joka huomasi esitteessä Keskustan logon, katsoi halveksivasti ja käveli tiehensä. Ensimmäisenä tuli mieleen, olenko huono ihminen? Tällaisestakaan tilanteesta en olisi selvinnyt ilman Keskustanuoria. Tuimme toisiamme alusta loppuun ja teimme kovan nousujohtoisen kampanjan, josta olen todella ylpeä, että jaksoimme läpi monien vaikeuksien.

Tarvitsemme yhteisiä onnistumisia ja hetkiä, jolloin itseluottamuksemme lähtee vähitellen nousuun. Uskallamme sanoa, mitä mieltä olemme. Uskallamme olla rohkeita ja tehdä uusia avauksia. Uskallamme luottaa ja olla ylpeitä siitä, mitä olemme.

Keskustanuorilla on äärimmäisen hyvät mahdollisuudet vaikuttaa politiikkaan kunnissa, maakunnissa sekä valtakunnan tasolla. Joukossa on voimaa ja tiedän, että me olemme Suomen kovin joukko. Mikään ei pysäytä meitä, jos niin päätämme. Pidetään tavoitteistamme kiinni niin, että jokainen voi sanoa ylpeänä taistelleensa tärkeiden asioiden puolesta. Siitä politiikassa on kyse. Haluamme tehdä maailmasta paremman. Haluamme, että se on nuorille parempi. Kuka muu siitä tekee paremman ellemme me? 
Henna Takatalo

Puheenjohtajaehdokas


Henna Takatalo

20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page