top of page

Luontevasti LietoOlen asunut Liedossa lähes koko ikäni. Olen asunut vain vuoden muualla. Kotiseudun kaipuu toi minut takaisin juurilleni, joista tuskin koskaan enää lähden.


Tällä hetkellä asun isoisoisäni Mauno Takatalon rakentamassa hirsitalossa tien toisella puolella kotitilastani. Maatalon työt tuli jo lapsena tutuksi. Olen toiseksi vanhin neljästä lapsesta. Me lapset tiesimme, että keväällä alkaa kylvöt ja syksyllä puinnit vaikka olimme hyvin nuoria. Vaikka pienenä en vielä osannut ajaa traktoria, niin pellolla etsittiin hukkakauroja ja perättiin sokerijuurikasmaita.


Kaurinkosken kylä, jossa asun, muodostuu ihmisistä jotka tuntevat toisensa. Naapureista pidetään huolta ja asukkaista välitetään. Kävin ala-astetta Pahkamäessä, jossa edelleenkin on paljon tuttuja opettajia. Myös yläasteella, Ilmaristen yhtenäiskoulussa siskoani opettaa minun entinen luokanvalvojani. Jopa Tammentuvan päiväkodissa on samoja hoitajia hoitamassa lapsia nyt kuin silloin minua pienenä. Nämä seikat kertovat mielestäni siitä, että Liedossa on hyvä asua, elää ja vanheta.


Lieto on maalaiskunta. Täällä peltoja halkoo Aurajoki, jonka rannoilla asustaa liki 20 000 lietolaista. Olemme olleet täällä jo kivi- ja pronssikaudella. Liedon Vanhalinna on yksi Suomen merkittävimmistä esihistoriallisista ja varhaishistoriallisista muinaislinnoista. Meillä on myös merkittäviä koskia kuten Nautelankoski, joka sijaitsee ihan lähellä kotiani. Se on Aurajoen suurin koski. Kuuluisa Hämeen Härkätie kulkee Liedon keskustan halki. Sillä tiellä on kulkeneet niin kuninkaat kuin viikingitkin. Tiesitkö, että Aura-juustoreseptin löytäjä Maurits Rasmussen aloitti sinihomejuuston kehittämisen Liedossa Vilkkimäen meijerillä? Tai tiesitkö että Suomen viimeinen norsu, Vanni asui Liedossa Zoolandiassa? Eipä moni muukaan tiedä, ehkä emme kehuskele tarpeeksi saavutuksillamme.


Kiinnostus vaikuttamiseen alkoi jo varhaisessa vaiheessa. Yläasteella yhteiskuntaoppi oli lempiaineeni ja aina kotiin tullessani tenttasin vanhemmiltani historiastamme. Perheessämme puhuttiin paljon politiikkaa. Lehdet selattiin tarkoin ja päiviteltiin päivän kuumimpia puheenaiheita valtion budjetista tuottajahintojen laskuun. Odotin jo innokkaana että pääsen äänestämään, se oli suuri haave!


Puolue oli minulle aina selvä asia. Luin muiden puolueiden ohjelmia ja aatteita, mutta mikään ei tuntunut niin omalta kuin Keskustan arvot. Kun äitini ilmoitti, ettei enää lähde tavoittelemaan jatkokautta Liedon kunnanvaltuustossa, päätin että nyt on minun aikani. Menin yllätyksekseni läpi kohtuullisen suurella äänimäärällä ja siitä työ Liedon eteen alkoi. Kuntapolitiikka vei minut mukanaan ja koin, että tätä kautta pystyn vaikuttamaan juuri lietolaisten asioihin. Huomaan kuitenkin etten voi olla puuttumatta myös valtakunnalliseen päätöksentekoon. Siksi haluan tosissani päästä tekemään arvojeni pohjalta politiikkaa kaikille suomalaisille. Haluan olla ihmisille inhimillinen, tuore ja aito vaihtoehto, joka tekee enemmän kuin sanoo. Siksi lähdin ehdolle eduskuntavaaleihin.


Henna Takatalo

225 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page