top of page

Miksi maakuntauudistus-ta tarvitaan?

Perjantai 20.4.2018 - Henna Takatalo


Nykyinen järjestelmämme on hallintohimmeli. Tarvitsemme uudistusta ja byrokratian purkua, joka selkeyttää päätöksentekoa. Suomessa on tällä hetkellä yli 400 organisaatiota kaavailemassa maakunnille kaavailtuja tehtäviä. Miksi emme kokoa näitä alueellisia tehtäviä yhden katon alle? Meillä Varsinais-Suomalaisilla on oikeus valita demokraattisesti maakunnan päättäjät. Tällä hetkellä ne koostuvat nykyisten kuntayhtymien päättäjistä. 


Mitä kunnille sitten jää? Kunnille jää erittäin tärkeitä tehtäviä kuten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä varhaiskasvatus. Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kunnissa on ennaltaehkäisevää toimintaa, joka auttaa meitä perus- ja erikoissairaanhoidon kustannusten hillitsemisessä. Myös perusterveydenhuoltoon satsaaminen on säästö erikoissairaanhoidosta. Hoidon saatavuus ei saa olla lompakon paksuudesta tai postinumerosta kiinni.


Jokainen maakunta on erilainen, eikä ne sovi samaan muottiin. Siksi on tärkeää, että jokainen maakunta voi vaikuttaa oman alueensa toimintaan niin kuin juuri sillä alueella on parasta. Olemmehan me Varsinais-Suomalaiset aivan eri muotissa kuin vaikka Pohjois-Karjalalaiset. On tärkeää ettei Varisinais-Suomen hieno talouskasvu hyydy ja siksi tarvitsemme selkeytystä maakunnalliseen päätöksentekoon. Varsinais-Suomen on oltava valmiina uudistusta varten ja meidän on oltava edelläkävijöitä, jotta pysymme talouskasvun kärjessä. Tiet on oltava kunnossa ja julkisen liikenteen on toimittava, jotta pystymme takaamaan yritysten kasvumahdollisuudet. Haaveeni on että Varsinais-Suomi pystyy tulevaisuudessa päättämään asioistaan itsenäisemmin juuri meitä Varsinais-Suomalaisia ajatellen. Maakuntauudistus on meitä varten.
Henna Takatalo (kesk.)

Liedon kunnanvaltuutettu ja maakuntavaaliehdokas

15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page